Home Over Wanderlust Yoga

Over Wanderlust Yoga

Yogales bij Wanderlust Yoga Arnhem Janna Krooshoop Hatha yoga Yin yoga

Ja, wat is nou wanderlust? Het heeft te maken met reislust, de drang om nieuwe dingen te ontdekken, jezelf te verwonderen en te laten verrassen. Het gevoel van vrijheid dat ronddwalen je kan geven, op avontuur gaan zonder dat er iets per sé moet of echt een concreet doel voor ogen. Maar wanderlust is voor mij ook het bewandelen van nieuwe paden (letterlijk en figuurlijk), je blik verruimen, nieuwe situaties en omgevingen verkennen, waardoor je groeit en jezelf verrijkt.

Wanderlust is a strong desire or impulse to wander or travel and explore the world.

Wanderlust Yoga

Wanderlust Yoga is de plek waar dit allemaal samenkomt en je wanderlust gevoed of gestild wordt (het is maar hoe je het bekijkt). Dat kan door dynamische en down-to-earth yogalessen en workshops te volgen, inspirerende blogs te lezen over allerlei onderwerpen op het gebied van yoga (asana’s en filosofie), lifestyle (yogagerelateerde producten) en wanderlust (ontspanning, verdieping, aandacht voor jezelf en je – natuurlijke – omgeving). En als kers op de taart heeft Wanderlust Yoga ook een eigen webshop met unieke, hippe en eerlijke producten die ook nog eens eco-friendly zijn.

Allemaal met als doel om jou te inspireren en te activeren, want er is zoveel moois om van te genieten! Zowel in jezelf als overal om je heen. Wees bewust, doe goed en voel je goed!

Travelling to the unknown to discover a new self. Exploring our individuality, our unknown beyond the scripts to which we are bound.

Over Janna

Na het afronden van mijn opleiding tot communicatiewetenschapper heb ik – geheel in lijn der verwachting – een aantal jaren als communicatieadviseur en projectmanager gewerkt. Dit deed ik bij diverse marketingbureaus in de behoorlijk hectische wereld van (online) media en reclame. Machtig interessant vond ik het! Tot de werkdruk na een tijdje toch wel érg hoog opliep en ik met hartkloppingen op de bank zat. Hmmm… toen kwam ik op het geniale idee om eens een yogalesje te gaan volgen. Even een beetje die stresslevels omlaag brengen, zodat ik daarna weer door kon knallen. Hoewel ik niet bepaald hooggespannen verwachtingen had, was ik na die eerste yogales eigenlijk meteen verkocht. Na afloop van de les ging ik in mijn auto zitten, keek ik mezelf toevallig in de achteruitkijkspiegel aan en ineens zag ik daar tranen in m’n ogen. Huh, wat was hier aan de hand?

Ik voelde me op dat moment zo fijn, zo ontspannen en zo ontzettend… tevreden?! Dus stapte ik trouw elke week tijdens de yogales weer op mijn matje en met de tijd begon ik steeds duidelijker de effecten en (diepe) uitwerking van yoga te merken. Op de mat, maar zeker ook ernaast! In plaats van als een ‘wandelend hoofd’ door het leven te gaan, merkte ik ineens dat ik ook een lichaam had dat moe kon zijn of iets kon voelen. Met daarin een hart, met wensen waar steeds niet naar geluisterd werd want ja, dáár kon ik in alle drukte niet ook nog eens rekening mee houden. Alle ongemak en lastige dingen wegstoppen en gewoon doorgaan werkte veel beter. Dacht ik… Boy, what was I wrong!

Vanwege de effecten en de veranderingen die yoga teweeg brachten, ging ik me er steeds meer voor interesseren en verdiepte me naast m’n fysieke practice ook verder in de yogafilosofie. Ondertussen buffelde ik op m’n werk ‘lekker’ door, maar het piepkleine zaadje was al geplant en het boompje dat daar vervolgens uit groeide werd steeds groter en groter… totdat ik er niet meer omheen kon. Op het moment dat ik vakantie had ik en eindelijk even voor drie weken uit de ratrace kon stappen, maakte ik een geweldige reis naar Bali & Lombok. En – achteraf gezien – naar mezelf. Terwijl ik in Indonesië helemaal opging in de geweldige natuur en cultuur, wíst ik ineens wat me te doen stond. Weer terug in Nederland besloot ik het anders te gaan doen en hakte ik de knoop definitief door.

Janna Krooshoop - Yogadocent Wanderlust Yoga Arnhem

Ik wilde me niet langer uitsluitend laten leiden door dingen die ik (al) goed kon, die ‘veilig’ zijn, waar ik voor opgeleid ben, dat wat logisch is of wat alle anderen doen. Ik wilde weg van het gebaande pad, niet meer meelopen met de kudde maar doen waar ík echt blij van word en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Yoga dus. Niet veel later zei ik mijn baan op, voltooide ik een Hatha Yoga Docentenopleiding (200 hrs), schreef ik me in bij de KvK en begon mijn eigen yoga business.

Ondertussen heb ik mijn kennis en ervaring op yogagebied verder verdiept en verbreed, o.a. door het volgen van lessen en workshops bij verschillende docenten en opleidingsinstellingen. Zo volgde ik o.a. yoga-, meditatie- en filosofielessen volgens de Yoga-Vedanta bij Saji Ramaswami in India, verdiepte ik mij in de wetenschap van Alignment, Adjustments en Pranayama tijdens workshops bij Vijay Gopala, leerde ik meer over Vinyasa Krama (sequencing) van Hilary Anne Brown, over Yoga Nidra van Eliane Bernhard, Aroma Yoga bij Tineke Boonhof, volgde ik een cursus Reiki I en Klankschaalmassage en rondde ik recent een docentenopleiding voor Yin yoga I (50 hrs) af.

Al mijn tijd, energie en kwaliteiten steek ik nu in iets waar ik echt blij van word, omdat ik uit eigen ervaring weet wat yoga je kan brengen. Wat een bron van kracht, zelfkennis en zelfliefde het kan zijn. Om deze kennis door te mogen geven is voor mij het mooiste dat er is. Het geeft zoveel voldoening om elke dag bezig te zijn met iets waar je volledig achterstaat en heilig in gelooft, waar je voor je gevoel een verschil mee kan maken dat er écht toe doet. Waarmee ik een positieve bijdrage kan leveren aan iemands persoonlijke welzijn en bewustzijn. Samen maken we onszelf en de wereld om ons heen steeds een klein beetje mooier.

Ik geniet van elk moment en hoop met mijn passie voor yoga en de ‘yoga lifestyle‘ anderen te inspireren en activeren om stappen te zetten naar een bewuster leven een stralender versie van jezelf – zowel middels de yogalessen die ik geef, de blogs die ik schrijf als de duurzame producten die je terugvindt in de webshop.

Enjoy & love the yoga life! <3
Janna