Home Over Wanderlust Yoga

Over Wanderlust Yoga

Yogales bij Wanderlust Yoga Arnhem Janna Krooshoop Hatha yoga Yin yoga

Ja, wat is nou wanderlust? Het heeft te maken met reislust, de drang om nieuwe dingen te ontdekken, jezelf te verwonderen en te laten verrassen. Het gevoel van vrijheid dat ronddwalen je kan geven, op avontuur gaan zonder dat er iets per sé moet of echt een concreet doel voor ogen. Maar wanderlust is voor mij ook het bewandelen van nieuwe paden (letterlijk en figuurlijk), je blik verruimen, nieuwe situaties en omgevingen verkennen, waardoor je groeit en jezelf verrijkt.

Wanderlust is a strong desire or impulse to wander or travel and explore the world.

Wanderlust Yoga

Wanderlust Yoga is de plek waar dit allemaal samenkomt en je wanderlust gevoed of gestild wordt (het is maar hoe je het bekijkt). Dat kan door dynamische en down-to-earth yogalessen en workshops te volgen, inspirerende blogs te lezen over allerlei onderwerpen op het gebied van yoga (asana’s en filosofie), lifestyle (yogagerelateerde producten) en wanderlust (ontspanning, verdieping, aandacht voor jezelf en je – natuurlijke – omgeving). En als kers op de taart heeft Wanderlust Yoga ook een eigen webshop met unieke, hippe en eerlijke producten die ook nog eens eco-friendly zijn.

Allemaal met als doel om jou te inspireren en te activeren, want er is zoveel moois om van te genieten! Zowel in jezelf als overal om je heen. Wees bewust, doe goed en voel je goed!

Travelling to the unknown to discover a new self. Exploring our individuality, our unknown beyond the scripts to which we are bound.

Over Janna

Na mijn opleiding tot communicatiewetenschapper heb ik als communicatieadviseur en projectmanager bij diverse marketingbureaus in de hectische wereld van (online) media en reclame gewerkt. Om niet te bezwijken onder de hoge werkdruk en om mijn stresslevels wat omlaag te brengen, kwam ik op een dag op het idee om een yogales te gaan volgen. En ik was meteen verkocht! Toen ik na afloop van de les in mijn auto stapte, stonden de tranen me bijna in de ogen; wat voelde ik me fijn, ontspannen en zo ontzettend… tevreden?!

Na trouw elke week op mijn matje te stappen tijdens de yogales, merkte ik heel duidelijkwelke positieve effecten yoga op me had. Op de mat, maar zeker ook ernaast! Ik begon me er steeds meer voor te interesseren en verder in te verdiepen, terwijl ik ondertussen op m’n werk gewoon keihard doorbuffelde. Maar een piepklein zaadje was geplant en het boompje dat daaruit kwam groeide steeds groter en groter… totdat ik er niet meer omheen kon. Terwijl ik tijdens een geweldige reis door Bali & Lombok met volle teugen genoot van al het moois dat daar te zien is, hakte ik de knoop definitief door en besloot ik het roer om te gooien.

Janna Krooshoop - Yogadocent Wanderlust Yoga Arnhem

“Vanaf nu ga ik niet me niet meer uitsluitend laten leiden door dat waar ik goed in ben, waar ik voor opgeleid ben, wat logisch is of wat anderen doen. Weg van het gebaande pad en misschien een beetje tegen de stroom in, maar ik ga doen waar ík echt blij van word en waar mijn hart sneller van gaat kloppen!” Niet veel later zei ik mijn baan op, voltooide ik een Hatha Yoga Docentenopleiding (200 hrs) en begon ik met lesgeven.

Ondertussen heb ik mijn kennis en ervaring op yogagebied verder verdiept en verbreed, o.a. door het volgen van lessen en workshops bij verschillende docenten en opleidingsinstellingen. Zo volgde ik yoga-, meditatie- en filosofielessen volgens de Yoga-Vedanta bij Saji Ramaswami in India, verdiepte ik mij in de wetenschap van Alignment, Adjustments en Pranayama tijdens workshops bij Vijay Gopala, leerde ik meer over Vinyasa Krama (sequencing) van Hilary Anne Brown, volgde ik een cursus Reiki I en Klankschaalmassage en rondde ik recent ook de docentenopleiding voor Yin Yoga I (50 hrs) af.

Al mijn tijd, energie en kwaliteiten steek ik nu in iets waar ik echt blij van word en erg veel voldoening uit haal. Waarmee ik voor m’n gevoel een verschil kan maken dat er toe doet. Waarmee ik een positieve bijdrage kan leveren aan iemands persoonlijke welzijn en bewustzijn, en daarmee ook aan de samenleving als geheel. Om er uiteindelijk samen voor te zorgen dat de wereld om ons heen steeds een klein beetje mooier wordt. YES!

Ik geniet van elk moment en hoop met mijn passie voor yoga en de ‘yoga lifestyle’ andere mensen te inspireren en activeren – zowel middels de yogalessen die ik geef, de blogs die ik schrijf en de duurzame producten die je terugvindt in de webshop.

Enjoy & love the yoga life! <3
Janna