Home Over Wanderlust Yoga

Over Wanderlust Yoga

yogadocent yoga workshop wanderlust yoga janna krooshoop

Wat is wanderlust? Het heeft te maken met reislust en de behoefte om nieuwe dingen te ontdekken. Om je te verwonderen en te laten verrassen. Om zonder plan en to do list het avontuur op te zoeken. Een gevoel van vrijheid. Dát is wanderlust! Voor mij betekent het ook het bewandelen van nieuwe paden – letterlijk en figuurlijk -, je blik verruimen en nieuwe situaties verkennen. Zodat je groeit en bloeit en je jezelf verrijkt.

Wanderlust is a strong desire or impulse to wander or travel and explore the world.

Wanderlust Yoga

Bij Wanderlust Yoga komt dat allemaal samen. In dynamische, ontspannen en down to earth yogalessen en workshops en in inspirerende en verdiepende blogs. Daarnaast vind je in de webshop allerlei duurzame, eerlijke en eco-vriendelijke producten die ik met zorg voor je heb uitgezocht.

Hiermee wil ik jou graag inspireren om te genieten van het leven! Van de wereld om je heen én van jouw authentieke zelf. Wees bewust, doe goed en voel je goed!

Travelling to the unknown to discover a new self. Exploring our individuality, our unknown beyond the scripts to which we are bound.

Over Janna

Na het afronden van mijn studie Communicatiewetenschappen werkte ik een aantal jaren als communicatieadviseur en projectmanager bij verschillende marketingbureaus. De hectische wereld van media en reclame vond ik machtig interessant! Totdat de werkdruk zó hoog opliep en ik met hartkloppingen op de bank zat.

Ik besloot een yogales te volgen. Even mijn stress verlagen zodat ik binnen no time weer kon knallen. Maar na die eerste kennismaking met yoga gebeurde er iets bijzonders. Na afloop van de les stapte ik in mijn auto en sprongen de tranen in mijn ogen. Ik voelde me op dat moment zó fijn, ontspannen en zo ontzettend… tevreden?! Wat was hier aan de hand?

Vanaf dat moment stond ik wekelijks op de yogamat. Naarmate de tijd vorderde, wierpen de yogasessies steeds meer zijn vruchten af. Op de mat én ernaast! In plaats vanuit mijn hoofd te leven, ontdekte ik dat mijn lichaam ook iets te vertellen had. Het fluisterde als het moe was, iets nodig of wensen had. Maar ik luisterde niet, want in mijn drukke bestaan had ik daar toch helemaal geen tijd voor? Ongemak en lastige dingen wegstoppen en gewoon doorgaan werkte voor mij veel beter. Dacht ik… I was so wrong!

Janna Krooshoop - Yogadocent Wanderlust Yoga Arnhem

Omdat yoga zo’n positief effect op me had, werd mijn interesse toch gewekt. Naast mijn wekelijkse practice begon ik me te verdiepen in de yogafilosofie. Ondertussen buffelde ik ‘lekker’ door op mijn werk. Maar het zaadje was al geplant en groeide gestaag door. Totdat ik er niet meer omheen kon. Tijdens mijn vakantie maakte ik een reis naar Bali en Lombok. En – achteraf gezien – een reis naar binnen. Terwijl ik me in Indonesië verwonderde over de prachtige natuur en cultuur wíst ik ineens wat me te doen stond. Weer terug in Nederland hakte ik definitief de knoop door.

Vanaf dat moment koos ik voor mezelf. Ik zegde mijn baan op, begon met een Hatha Yoga Docentenopleiding (200 hrs), schreef me in bij de KvK en startte mijn eigen yoga business.

Inmiddels heb ik mijn kennis en ervaring op yogagebied verder verdiept en verbreed. Ik volgde yoga-, meditatie- en filosofielessen volgens de Yoga-Vedanta bij Saji Ramaswami in India, verdiepte mij in Alignment, Adjustments en Pranayama tijdens workshops van Vijay Gopal. Ik leerde over Vinyasa Krama (sequencing) van Hilary Anne Brown, over Yoga Nidra van Eliane Bernhard (House of Deeprelax) en Aroma Yoga van Tineke Boonhof. Ik volgde een cursus Reiki I en Klankschaalmassage én rondde een docentenopleiding voor Yin Yoga plus een verdiepende module over de 5-elemententheorie en meridiaanleer af.

Al mijn tijd en energie steek ik nu in dát waar ik intens blij van word. Omdat ik uit eigen ervaring weet wat yoga brengt. Wat een bron van kracht, zelfkennis en zelfliefde het is. Om dichterbij jezelf te komen en een groter bewustzijn te creëren voor de wereld om je heen.

Mijn kennis doorgeven vind ik het mooiste dat er is! Het geeft zoveel voldoening om iets te doen waar ik volledig achter sta en 100% in geloof. Om een positieve bijdrage te mogen leveren aan jouw welzijn en bewustwording. Om onszelf en de wereld een stukje mooier te maken!

Ben jij klaar om de stap te zetten naar een bewuster leven? Dat verdien je en ik help je er met liefde bij.

Choose to shine!
Janna