Home Yoga: wat & waarom

Yoga: wat & waarom

Wat is hatha yoga en wat zijn de voordelen van yoga? | Wanderlust Yoga ArnhemWat is (hatha) yoga?

Er bestaan diverse vormen van yoga. Hatha yoga is de klassieke, traditionele yoga waar veel andere yogasoorten van afgeleid zijn.

Bij hatha yoga gaat het om evenwicht. Balans tussen inspanning en ontspanning. ‘Ha’ betekent zon of mannelijke, actieve energie en ‘tha’ maan of vrouwelijke, passieve energie. Hatha yoga zorgt voor balans tussen deze twee. Dynamische houdingen en bewegingen worden afgewisseld met meer statische houdingen en momenten van rust en overgave.

Een hatha yogales bestaat uit houdingen en bewegingen die worden uitgevoerd op het ritme van de adem. Ook wordt er elke les aandacht besteed aan een korte meditatie en ademhalingsoefeningen en eindigt de les met een eindontspanning (Savasana).

Het beoefenen van hatha yoga heeft een gunstig effect op de klieren, het zenuwstelsel en organen. Het bevordert de gezondheid, geeft meer rust in je hoofd en zorgt voor een soepel lichaam. Yoga brengt je in contact met je lijf, leert je spanningen los te laten en brengt je uit je hoofd en in het lichaam.

Wat kan yoga je opleveren?

Veelgehoorde redenen om aan yoga te beginnen zijn om te ontstressen of flexibeler of sterker te worden. Dit zijn inderdaad een aantal positieve effecten, maar er zijn er meer!

Zodra je regelmatig yoga beoefent, zul je zowel op fysiek als op mentaal vlak veranderingen ervaren:

⋆  Beter concentratievermogen
⋆  Meer energie
⋆  Positievere stemming
⋆  Meer zelfvertrouwen
⋆  Verbeterde lichaamshouding
⋆  Mentaal en fysiek meer in balans
⋆  Spirituele bewustwording
⋆  Dieper slapen
⋆  Minder rugpijn
⋆  Verbeterde ademhaling
⋆  Krachtiger in het leven staan (fysiek en mentaal)
⋆  Meer in verbinding staan met jezelf

Dus waar wacht je nog op?
Meld je vandaag nog aan voor een proefles en ervaar het zelf!

Eerst meer lezen over de yogalessen bij Wanderlust Yoga, de lesdata en prijzen en/of  praktische info met betrekking tot de lessen kan natuurlijk ook.