Home Yogales bij Wanderlust Yoga

Yogales bij Wanderlust Yoga

Yogales bij Wanderlust Yoga Arnhem Janna Krooshoop Hatha yoga Yin yogaWat kun je verwachten van een yogales bij Wanderlust Yoga?

Een yogales duurt 1 uur en 15 minuten en heeft altijd een bepaalde opbouw. We beginnen met ‘aarden’, wat niks meer wil zeggen dan ervoor zorgen dat je met je volle aandacht bij het huidige moment en je lichaam bent. Daarna volgt meestal een ademoefening (pranayama) en een aantal oefeningen om spieren en gewrichten los te maken.

Hierna doen we klassieke yogahoudingen (asana’s) waarbij de adem een belangrijk aandachtspunt blijft. Deze worden staand, zittend en liggend uitgevoerd. De verschillende houdingen geven je een gevoel van ruimte en openheid en je verkent je grenzen. De ene keer zijn de houdingen iets pittiger dan de andere keer; soms doen we die los, en soms juist in een serie of ‘flow’. De lessen hebben vaak een thematische basis en eindigen altijd met een eindontspanning (savasana).

De yogalessen zijn redelijk basic en down-to-earth, zonder al teveel ‘frutsels’. De docent geeft wel aanwijzingen, maar loopt zo min mogelijk rond om fysieke ‘adjustments’ te geven (in tegenstelling tot bijvoorbeeld ashtanga yoga waarbij dit heel veel gedaan wordt). De gedachte hierachter is dat dit de les teveel verstoort, het gaat niet om de docent maar om jou!

De (on)waarheden van yoga

 Nee, je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen doen (je wordt er juist flexibeler van).
 Ja, yoga is ook voor mannen. Sterker nog: het is zelfs uitgevonden door mannen en werd jarenlang uitsluitend door mannen beoefend!
 Nee, we gaan niet op ons hoofd staan in de les of ingewikkelde armbalans-houdingen uitvoeren.
 Ja, yoga kan wel degelijk fysiek inspannend zijn en je kracht en conditie verbeteren (pas op: je kunt er zelfs van gaan zweten!).
⋆ Nee, yoga is niet prestatiegericht en competitief. Het gaat om jouw lichaam, jouw grenzen en jouw beleving. De rest is niet van belang.

Today is a good day….. to start with yoga!

Lijkt het je wel wat om te beginnen met yogalessen bij Wanderlust Yoga in Arnhem? Meld je dan aan voor een proefles!