Home Hatha Flow Yoga

Hatha Flow Yoga

Hatha Flow yoga workshop yogadocent inhuren gelderland

Wat is Hatha Yoga?

Zoals je misschien al weet, bestaan er allerlei yogastijlen. Van actief en dynamisch tot rustgevend en meditatief. Hatha Yoga is de klassieke, traditionele yogavorm waar veel andere stijlen van afgeleid zijn.

Bij Hatha Yoga draait het om balans tussen inspanning en ontspanning. ‘Ha’ betekent zon en mannelijke, actieve energie. ‘Tha’ is maan en vrouwelijke, kalme energie. Hatha Yoga creëert balans tussen deze twee. Dynamische houdingen en bewegingen wisselen we af met statische houdingen en momenten van rust en overgave.

In een Hatha yogales beweeg je op het ritme van de adem. De practice begint met een korte meditatie en ademhalingsoefeningen. We eindigen altijd met een heerlijke ontspanning.

Wat is het effect van Hatha Yoga?

Als je regelmatig Hatha Yoga beoefent, ontdek je ongetwijfeld veranderingen bij jezelf. Het bevordert je gezondheid en heeft een gunstig effect op je zenuwstelsel en organen.

Ook zorgt Hatha Yoga voor:

hatha flow yoga workshop yogadocent inhuren

 • Meer focus en concentratie
 • Meer rust in je hoofd
 • Een flinke dosis energie
 • Happy feelings!
 • Body én mind krachtig en in balans
 • Meer zelfvertrouwen én zelfliefde
 • Verbeterde lichaamshouding en meer flexibiliteit
 • Beter slapen
 • Minder rugpijn
 • Het loslaten van spanningen
 • Een kwalitatieve ademhaling
 • Meer verbinding met jezelf
 • Spirituele bewustwording

Hatha Flow bij Wanderlust Yoga

Ik geef mijn eigen draai aan Hatha door meer dynamiek aan de practice toe te voegen. In mijn yogalessen voeren we verschillende houdingen uit in een aangename flow. Niet voor niets noem ik het daarom Hatha Flow! Het tempo ligt iets hoger dan bij gebruikelijke Hatha Yoga. Zo komt er meer energie vrij én… misschien ook wat zweetdruppeltjes.

Tijdens een yogales of workshop nodig ik je allereerst uit om even te ‘landen’. Zodat je met volle aandacht in het huidige moment bent. Meestal gevolgd door een ademhalingsoefening, een korte meditatie en het opwarmen van de spieren en gewrichten. De practice bestaat uit een mix van yogahoudingen die zowel inspannend als ontspannend zijn. De kwaliteit van de adem is daarbij het allerbelangrijkste. Het ene moment besteed je meer aandacht aan alignment en blijf je wat langer in een houding om daarna te flowen op het ritme van de ademhaling. Aan het einde is daar altijd de welverdiende eindontspanning!

Uit je hoofd, in je lijf

De fysieke inspanning van Hatha Flow helpt je om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het creëert ruimte in je mind waardoor je eenvoudiger ontspant. Ik geef duidelijke aanwijzingen zodat je een houding veilig uitvoert en ik loop zo min mogelijk rond om je te ‘corrigeren’. Zo blijf je gefocust en ervaar je zelf wat goed voelt.

Today is a good day….. to start with yoga!

Ontdekken of Hatha Flow iets voor jou is? Volg één van mijn digitale Hatha Flow lessen vanuit huis op het moment dat het jou uitkomt of doe mee aan één van mijn workshops op locatie. Wil je graag een yogales aanbieden op je werk, tijdens een event / retreat of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van yoga voor jouw privégroep? Dat kan ook! Stuur me dan via onderstaand contactformulier even een berichtje, ik kom graag met je in contact.