Home Yin Yoga

Yin Yoga

Yin yoga workshop yogadocent inhuren retreat event

Wat is Yin Yoga?

Bij veel yogavormen draait het om actie en dynamiek. Yin Yoga gaat juist over rust en stilte. We focussen ons op het versterken en versoepelen van het bindweefsel, pezen en gewrichten. Deze dieper gelegen weefsels en structuren hebben meer tijd nodig om te reageren. Om ze te stimuleren zorgen we voor een aanhoudende stretch of druk. Daarom blijven we bij Yin wat langer in een houding (drie tot vijf minuten).

Een Yin les is kalm en sereen. Bijna alle houdingen zijn zittend of liggend en voeren we één voor één – dus niet in een flow – uit. Maar vergis je niet! Yin Yoga is ook behoorlijk intens. Doordat je lang in een houding blijft, daagt de diepe stretch je fysiek uit. Mogelijk ervaar je mentaal wat weerstand. Dat is juist goed! Door Yin Yoga kom je meer in contact met je lijf. Je leert jezelf kennen, zoekt grenzen op en kunt deze misschien wel verleggen.

Laat je ook vooral niet afschrikken door de intensiteit. Bij Yin mag alles en moet niets. Je hoeft niet te presteren, ‘aan’ te staan en te reageren op prikkels van buitenaf. Bij Yin is alle aandacht er voor jou. Om tot rust te komen, de tijd te nemen en stukje bij beetje spanningen los te laten. Een super waardevol cadeau voor jezelf!

Effecten van Yin Yoga

Yin Yoga heeft veel positieve effecten. Zowel op je lijf en mind als je energie!
Yin yoga workshop yogadocent inhuren retreat event

Yin Yoga:

  • Helpt je lichaam te ontspannen
  • Zorgt voor een soepel(er) en flexibel(er) lijf
  • Heeft een heilzaam effect. Door het stimuleren van de meridianen (energiebanen) in het lichaam kan Chi (levensenergie) beter stromen en verdwijnen blokkades
  • Zorgt voor een sneller herstel van blessures
  • Maakt je mindful. Door bewust in het moment te zijn, leer je beter naar je lichaam en gevoel te luisteren
  • Houdt je jong! Yin hydrateert het bindweefsel en zorgt voor gezonde collageenvezels
  • Wapent je tegen stress. Door Yin leer je de controle los te laten en mee te bewegen met wat er op je pad komt
  • Zorgt voor een sterke connectie met jezelf

Voor wie is Yin Yoga geschikt?

Voor iedereen! De rustige practice bestaat voornamelijk uit zittende en liggende houdingen en is daarom voor iedereen uitstekend te volgen. Heb je fysieke klachten zoals rugpijn, bekkenklachten, reuma, frozen shoulder of botontkalking? Ook dan is Yin Yoga geschikt. Het kan zelfs voor pijnvermindering zorgen! Tijdens de practice passen we de houdingen aan naar ieders niveau en fysieke situatie door kussens, blokken, bolsters en dekens te gebruiken.

Yin & Yang

Zoals je misschien al weet, zijn Yin & Yang onlosmakelijk met elkaar verbonden. De combinatie van Yin met Yang Yoga zoals Hatha Flow is daarom perfect! Of zie Yin als een mooie aanvulling op je fitness-, hardloop-, fiets- of zwemsessie(s). Uiteindelijk maakt spierkracht je niet zozeer fit en sterk. Wél de flexibiliteit van je bindweefsel en gewrichten. En daar komt Yin Yoga goed bij van pas! Yin herstelt en versterkt niet alleen het bindweefsel en gewrichten. Het voorkomt ook blessures.

Today is a good day….. to start with yoga!

Ontdekken of Yin Yoga iets voor jou is? Volg één van mijn digitale Yin yogalessen vanuit huis op het moment dat het jou uitkomt of doe mee aan één van mijn workshops op locatie. En ontdek zelf wat het voor jou doet!

Wil je graag een yogales aanbieden op je werk, tijdens een event / retreat of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van yoga voor jouw privégroep? Dat kan ook! Stuur me dan via onderstaand contactformulier even een berichtje, ik kom graag met je in contact.