Home Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra workshop slaapyoga burnout stress yogadocent inhuren

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is hét summum van ontspanning. Het is ontzettend heilzaam voor je lichaam en mind. Nidra betekent ‘slaap’ in het Sanskriet. Daarom wordt deze yogavorm ook wel ‘slaapyoga’ of ‘yoga van de slaap’ genoemd.

Anders dan bij andere yogastijlen lig je bij Yoga Nidra de hele sessie heerlijk onder een dekentje op de yogamat. Verder hoef je niets te doen of te kunnen! Vergelijk het maar met een lange Savasana. Het is een vorm van geleide meditatie. Door naar mijn stem te luisteren, vertragen je hersengolven en kom je in een andere staat van bewustzijn. Een staat die het midden houdt tussen slapen en waken. This is where the magic happens! In deze ontspannen slaaptoestand met een helder innerlijk bewustzijn verwerk je ervaringen en herinneringen, nemen spierspanning en stress af en gaan je bloeddruk en hartslag omlaag.

Volledig en diep ontspannen

Yoga Nidra is perfect om écht te ontspannen. Maar dat is een avondje Netflixen of een boek lezen toch ook? Dat lijkt misschien zo, maar je hersenen en zenuwstelsel worden alsnog overladen door prikkels en ervaringen. Dus hoewel je voor je gevoel aan het relaxen bent, werken je zintuigen, zenuwstelsel en mind op volle toeren. En kom je niet écht tot rust. Met Yoga Nidra lukt dat wel.

Effecten van Yoga Nidra

Behalve diepe ontspanning, zorgt Yoga Nidra voor een innerlijke opknapbeurt! Diepgewortelde stress, blokkades en belemmerende gedachten verdwijnen.yoga nidra workshop yogadocent inhuren

Bovendien heeft Yoga Nidra nog veel meer positieve effecten:

  • Door Yoga Nidra slaap je rustiger en dieper. Er wordt zelfs beweerd dat één uur Yoga Nidra gelijk staat aan vier uur slaap
  • Het kalmeert het zenuwstelsel en helpt je uit de fight of flight-modus te stappen
  • Je immuunsysteem krijgt een boost
  • Spierspanning en stress nemen af
  • Meer focus en concentratie. Zodat je kunt doen wat écht belangrijk voor je is
  • Je voelt je helder en ervaart meer rust en balans
  • Je komt dichter bij je authentieke zelf
  • Je creativiteit en probleemoplossend vermogen nemen toe
  • Helpt bij een (te) hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten
  • Het kan klachten rondom angst, depressie, burn-out, PTSS en/of chronische pijn verlichten

Hoe ziet een Yoga Nidra les eruit?

We beginnen de sessie met een korte meditatie om aan te komen in het hier en nu. Na enkele rustige, ontspannen yogahoudingen kom je liggen op de yogamat en neem ik je zo’n 45 minuten mee op een ontspannen reis. Ik besteed aandacht aan een bodyscan, de ademhaling, visualisaties en een intentie. Deze elementen komen altijd terug in mijn Yoga Nidra lessen. De manier waarop ik met visualisaties werk verschilt per sessie.

Voor wie is Yoga Nidra?

Naast alle andere voordelen is Yoga Nidra ideaal omdat iedereen het kan! Ongeacht leeftijd, ervaring, fysiek vermogen of spirituele interesse. Het enige wat je hoeft te doen is comfortabel liggen op de mat en je helemaal overgeven. Heerlijk, toch?

Ervaar het zelf

Wil je een Yoga Nidra sessie op locatie boeken? Bijvoorbeeld op je werk, voor een event of besloten groep? Laat het me gerust weten. Ik denk graag met je mee! Of volg een digitale Yoga Nidra sessie vanuit huis, op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Yoga Nidra zelf ervaren, een sessie op locatie boeken of heb je vragen? Stuur me een berichtje via onderstaand contactformulier. Ik kom er snel bij je op terug!